Fartyget Birka Stockholm

Birka Cruises erbjuder kryssningar med sitt enda kryssningsfartyg Birka Stockholm. Fartyget kryssar varje dag och går flera olika rutter i Östersjön.

Den vanligaste och ordinarie rutten som fartyget Birka Stockholm går är rutten mellan Stockholm och Mariehamn. Under sommartid används fartyget även till en kryssningsresa på tre dygn från Stockholm till Rønne på Bornholm, denna rutt går via Mariehamn och Visby. Det går även längre specialresor till destinationer som Höga Kusten, Köpenhamn, Lübeck och Tysklands riviera.

Om fartyget

Birka Cruises kryssningsfartyg Birka Stockholm är särskilt känt för att det är världens mest miljöanpassade kryssningsfartyg. Detta då fartyget har ett helt slutet avloppssystem, varpå inget släpps ut i havet. Söker du en miljövänlig kryssningsresa är alltså Birka Cruises det rätta valet!

Fartyget Birka Stockholm byggdes i Finland och stod färdigt i april 2004. Hon hette till en början Birka Paradise och det var under det namnet som hon gick sin jungfruresa mellan Stockholm och Mariehamn för Birka Cruises den 10 november 2004. Hon döptes under 2013 om till Birka Stockholm. Två år tidigare hade fartyget även genomgått en större renovering.

På fartyget finns 715 hytter och plats för totalt 1 800 passagerare. Fartyget har 11 däck. Receptionen finns på femte däck och fartygets sjukhusavdelning finns på tredje däck. På fartyget finns även ett brett utbud av nöje, avkoppling och underhållning. På femte däck finns därför nattklubb, casino, flera barer samt scener för uppträdanden och livemusik. Längre ner på detta däck hittar man även ett stort område med taxfree-butiker vilket är perfekt för den som vill spendera lite tid åt shopping. Sjätte däck erbjuder flera fina restauranger och även en stor skärgårdslounge med konferensrum, whiskeybar och cigarrum. På tionde däck finns en stor relaxavdelning där du som resenär kan njuta av spabehandlingar, att bada i poolen eller dricka något gott på någon av terrassbarerna.