Kryssning till Åbo

Med det åländska rederiet Viking Line kan du kryssa från Stockholm till Åbo. Kryssningen går via Mariehamn och tar ungefär ett dygn. Det är en härlig finlandssvensk kortsemester där resenärerna kan njuta av lyxen ombord och även har möjlighet att gå av färjan ett par timmar för att utforska Finlands äldsta stad Åbo.

Åbo är vackert beläget vid vattnet och att bara vandra omkring i den gamla staden är en upplevelse i sig. En sevärdhet som inte får missas är dock Åbo Slott, som ligger alldeles intill hamnen och Viking Lines terminal. Även Åbo domkyrka är ett måste för den som är intresserad av historia och vackra byggnader.

Att göra ombord

Som under alla kryssningar är det ett nöje bara att sitta ute i solen och njuta av den vackra havsutsikten. Utöver detta finns dock även ett brett utbud av andra aktiviteter på kryssningen mellan Stockholm och Åbo. För den som vill koppla av och känna sig extra bortskämd finns ett stort spa med tillhörande relaxavdelningar med pool, jacuzzi och bastu. Detta är mycket populärt och det rekommenderas att man innan resan förbokar sin spabehandling.

En kryssning till Åbo är även perfekt för den som vill njuta av underhållning med livemusik, shower och dansa loss på färjans nattklubb. Kryssningen är dock inte bara populär för de som vill njuta av nattliv, utan även en passande familjekryssning för barnfamiljer. Ombord finns många möjligheter till lek och bus för barnen i det stora bollhavet och andra lekrum. Det finns även stora shoppingmöjligheter ombord med många taxfree-butiker.

Kryssningen till Åbo är även en matupplevelse. På färjan finns nämligen restauranger i världsklass där du kan njuta av goda middagar med något för alla smaker! Ett populärt middagsalternativ är färjans lyxiga skaldjursplatå. För cirka 450 kronor får du en stor tallrik fylld av allt från hummer till krabbklor. På kvällarna finns även barer och pubar ombord som erbjuder det bästa till festen!