Tallink Silja Lines fartyg

Tallink är Östersjöns största rederi och man kör regelbundna rutter från Stockholm till städerna Tallinn, Riga, Helsingfors och Åbo. Fartygen är av toppklass och nedan berättas mer om dessa.

Fartyg till Tallinn

När du kryssar med Tallink från Stockholm till Riga färdas du med fartyget Baltic Queen på ditresan och Victoria I på hemresan. Kryssningen varar i två nätter med en heldag iland då resenärerna kan besöka Tallinn.

Baltic Queen byggbeställdes i april 2007 för 180 miljoner euro. Hon sjösattes året därpå och går sedan 2016 rutten Stockholm-Tallinn. Hon har plats för 2 800 passagerare. Victoria I byggdes 2004 och har plats för 2 500 passagerare.

Fartyg till Riga

När du kryssar med Tallink från Stockholm till Riga färdas du med fartyget Isabelle på ditresan och Romantika på hemresan. Kryssningen varar i två nätter med en heldag iland då resenärerna kan uppleva Riga.

Isabelle är byggt i Split i forna Jugoslavien och sjösattes 1988. Sedan 2013 går hon rutten Stockholm-Riga. Systerfartyg till Isabelle är Romantika, som är byggd 2002 och går rutten Riga-Stockholm.

Fartyg till Helsingfors

När du kryssar med Tallink från Stockholm till Helsingfors färdas du med fartyget Silja Symphony på ditresan och Silja Serenade på hemresan. Kryssningen varar i två nätter med en heldag iland då resenärerna kan besöka Helsingfors.

Både Silja Symphony och Silja Serenade är särskilt kända för sina 140 meter långa gågator (där det finns ett stort utbud av taxfree-butiker) som de är uppbyggda kring. Både Silja Symphony och Silja Serenade sjösattes 1990, men har totalrenoverats under 2010-talet.

Fartyg till Åbo

När du kryssar med Tallink från Stockholm till Åbo färdas du med fartyget Silja Galaxy på ditresan och Baltic Princess på hemresan. Kryssningen varar i två nätter med en heldag iland då resenärerna kan uppleva Åbo.

Silja Galaxy är ett imponerande bygge med 10 däck, 795 hytter och plats för 2 800 passagerare. Hon sjösattes 2005 och går sedan 2008 rutten Stockholm-Åbo. Precis som Galaxy har Baltic Princess har 10 däck och plats för 2 800 passagerare, dock fördelat i 927 hytter. Hon sjösattes 2008 och går sedan 2013 den aktuella rutten.