Viking Lines fartyg

Viking Line är ett av Östersjöns största rederier och man kör regelbundna rutter från Stockholm till destinationerna Helsingfors, Åbo och Åland. Fartygen är av toppklass och nedan berättas mer om dessa.

Fartyg till Helsingfors

När du kryssar med Viking Line från Stockholm via Mariehamn till Helsingfors reser du med fartyget Gabriella på ditresan och Mariella på hemresan. Kryssningen varar i två nätter med en heldag iland då resenärerna kan besöka Helsingfors.

Fartyget Gabriella har körts denna sträcka sedan 1997. Det är ett stort passagerarfartyg med plats för omkring 2 400 passagerare. Fartyget har 11 däck, varav det elfte däcket innehåller lyxhytter med balkong samt minisviter med balkong som är mycket populära och där du verkligen kan njuta av en fantastisk utsikt hela kvällen! Fartyget Mariella som man reser med på vägen tillbaka till Stockholm är också ett imponerande bygge. Faktum är att detta fartyg en tid under mitten av 1980-talet var världens största bil- och passagerarfärja!

Fartyg till Åbo

När du tar en dygnskryssning med Viking Line från Stockholm till Åbo reser du med fartyget Amorella som sedan 2002 tuffar på både dit och tillbaka. Hon avgår från Stockholm varje kväll och resenärerna når Åbo på morgonen därpå. Kvällen därpå är Amorella tillbaka i Stockholm.

Amorella är ett häftigt bygge, som färdigställdes i Split i Jugoslavien 1988. Toppfarten är på hela 21,5 knop. Fartyget helrenoverades av ett svenskt bolag under hösten 2008. Det finns plats för hela 2 480 passagerare samt plats för 450 personbilar på bildäck.

Fartyg till Åland

När du kryssar med Viking Line från Stockholm till Mariehamn på Åland reser du med fartyget Viking Cinderella. Denna kryssningsresa är en utpräglad nöjeskryssare och fartyget brukar därför kallas “Östersjöns hetaste dansgolv”. Sedan 2008 är fartyget även känt från reality TV-programmet “Färjan” som sändes på Kanal 5 och utspelade sig på Viking Cinderella.

Fartyget gick sin jungfruresa i november 1989. Under slutet av 1990-talet användes hon för Viking Lines kryssningsresor mellan Helsingfors och Tallinn. Sedan 2003 går hon rutten Stockholm-Mariehamn. På fartyget finns plats för hela 2 560 passagerare och det finns 12 däck.